hej töntar!

Har nyligen fått massa kritik för att jag inte uppdaterar och ja, det sätmmer ju men så. jobbigt. det är att blogga! typ jobbigare än att springa milen! jobbigare än att ha matteprov en måndag! på den nivån är det.
anyways jag har det bra. skolan går bra och jag har fortfarande kompisar haha. min squad är giulia (utbytesstudent från italien), ellie, christina, aubri, hope, lovety och debrah. vi hänger ihopa i skolan och äter lunch tillsammans. väldigt praktiskt att alla går på samma schema och har lunch 12:17 istället för som på spyken (eller sverige generellt) där man får se sej nöjd om man har lunch tillsammans med någon man känner utanför klassen ens en dag i veckan.
sen hänger jag också med några seniors ibland för dom är coola. haha nä men ja dom är mina kompisar.
skolan var skitjobbig precis innan lovet för då hade vi semester finals i alla ämnen vilket betyder att man har prov på allt man gjort sen augusti. typ som slutprov, men allting! på 2 dagar.
Det blev dock inte så hemskt som jag trodde för 1st period har jag ju syslöjd, så provet där var att sy ett par dock-byxor vilket jag fixade rätt enkelt, sen matte var typ chill, historia kunde vi välja att ha vårt senaste projekt som provresultat vilket jag gjorde, så behövde inte ta det provet. Engelskaprovet var nog det jobbigaste för där har vi läst typ 1000 texter som man behövde repetera och förstå och sånt trams. det giick iaf bra ändå. sen biologi vilket också var en del plugg men gick bra och fysik var mitt sista prov. men vår lärare är superschysst och hade ett lätt prov som var typ ett par uppgifter att räkna ut som vi först gjorde själva och sen tillsammans med en kompis. najs.
så det gick ändå bra tillslut, men det var en stressig vecka.
förra fredagen var "skolavslutning" eller bara sista dagen i skolan. inget speciellt alls. ingen fin kör som sjöng i aulan :( men det var iaf en kort dag så vi slutade 1:25 och sen stack jag, ellie, aubri och hope till kerri's för en liten fika för att fira att vi klarade oss genom terminen you know. jag köpte en verry berry smoothie, bästa smoothien jag någonsin ätit/druckit!!! sen satt vi där och pratade i nån timma och det var trevligt.
 
sen vart det jul. juldekorationerna har dock suttit uppe sen typ 1:a december. vår gramme har supermycket ljus i sin trädgård, måste försöka ta en bild på detsnart. så på julafton skypade jag med mina föräldrar på morgonen och fick prata lite med hela släkten, mycket najs. sen åkte vi upp till todd's föräldrar i grand forks. där åt vi deras traditionella lunch: grinders (typ en sandwich) från red pepper. sen gick vi i kyrkan och det var rätt mysigt. en grej som är väldigt annorlunda för mej är att todd's föräldrar ofta säger bordsbön innan de äter. lite awkward men ja jag bara låtsas att jag vet vad som pågår :')
efter kyrkan var det dags för middag: krabba och bakad potatis. mycket gott. sen spelade vi spel resten av kvällen och om man vann fick man äran att välja ett pris från prisbordet som todd's mamma linda fixar varje år. vi bytte också lite julklappar, och jag fick en fin tjocketröja som det står north dakota på.
 
på juldagsmorgonen gick jag upp 8:39 för det förhandlade vi fram som lagom men inte för tidigt. vi åt eggbake till frukost och tömde julstrumporna och öppnade paket. fick massa fina grajor. sen åkte vi till kris's föräldrar i mapleton och firade jul igen med hennes sida av familjen där. jappjapp det var roligt och en bra jul.
 

malinforayear

min blogg under ett år (och inte mer för det är jobbigt att blogga) när jag flyttar till USA! ett år (tio månader men jaja) blir det i north dakota. följ, kommentera, skäll på mig när jag glömmer uppdatera.

RSS 2.0